🕊 Fijne Pinksterdagen 20% korting! Gebruik SPIRIT20

  Artikel is toegevoegd

  ROZENKWARTS: HELENDE EIGENSCHAPPEN EN DAGELIJKS GEBRUIK

  ROZENKWARTS: HELENDE EIGENSCHAPPEN EN DAGELIJKS GEBRUIK

  Rozenkwarts is een van de meest populaire kristallen voor beginners. Het heeft een overweldigende kalme en liefdevolle energie die bijna iedereen aanspreekt. De blozende tint van deze steen maakt duidelijk dat het allemaal om liefde draait. Het is een krachtige helende steen die helpt bij hartzeer en het cultiveren van mededogen.

   

  Alles over Rozenkwarts

  Rozenkwarts is een van de kwartsmineralen die overvloedig aanwezig is op talrijke plaatsen in de wereld. Meestal komt deze steen voor in hydrothermale aders en pegmatieten. De roze insluitsels van dit mineraal zijn verantwoordelijk voor de roze kleur.

  Deze steen heeft een Mohs hardheid van 7 en wordt vaak gebruikt in kralen en cabochons. Door het ontbreken van splijtingen is hij zeer duurzaam voor juwelen. Rozenkwarts wordt gevonden in Brazilië, Afrika, India en Madagaskar. Het kan synthetisch worden geproduceerd, maar daar is niet veel behoefte aan omdat het van nature zo overvloedig aanwezig is.  Geschiedenis van de Rozenkwartssteen

  Rozenkwarts is een van de oudste materialen die in juwelen worden gebruikt, gevonden in overblijfselen uit 7000 v. Chr. Veel oude beschavingen gebruikten deze steen in begrafenissen en voor de handel. Egyptenaren gebruikten dit kristal vaak als hulpmiddel in een gezichtsmasker waarvan men dacht dat het rimpels zou voorkomen.

  Volgens de Griekse mythologie werd Rozenkwarts geschapen door Adonis. Hij werd aangevallen door Ares, en Aphrodite verzorgde daarna zijn wonden. Daarbij sneed zij zich aan een struik en druppelde bloed op wat witte kwarts om Rozenkwarts te creëren.

  De Romeinen offerden deze edelsteen aan Venus, de godin van de liefde. Zij geloofden dat deze steen partners trouw hield en hun relaties hielp groeien. Rozenkwarts wordt ook zeer gewaardeerd door de Chinezen en wordt in veel houtsnijwerk gebruikt.


  Chakra Associatie

  Rozenkwarts is verbonden met het Hartchakra en staat erom bekend je geest te openen voor liefde. Als je Hartchakra geblokkeerd is, kun je overmatige jaloezie en afhankelijkheid voelen. Het gebruik van dit kristal zal je vertrouwen in je partners en jezelf geruststellen. Het lijnt het hart en de andere chakra's uit, zodat je je verbonden en in balans voelt.

  Rozenkwarts is verbonden met vrouwelijke godinnenenergie, en het draagt de warme energie van een moeder. Als je genezing nodig hebt van trauma's uit het verleden, zal dit kristal deze gevoelens loslaten in de wereld en je in staat stellen om verder te gaan.

  Rozenkwarts is ook in staat om alle chakra's in harmonie te brengen met de Anahata. Het verbindt je hart met je ziel en de rest van het universum. Het Hartchakra is waar we beslissen wat en wie we omarmen of weerstaan. Door deze chakra in balans te brengen, kun je op een gezonde manier liefde ontvangen en geven, met grenzen voor jezelf.


  Helende eigenschappen van Rozenkwarts

  Rozenkwarts heeft vele helende eigenschappen voor het lichaam. Hij helpt niet alleen je Hartchakra, maar ook je fysieke hart. Deze steen voorkomt hartaanvallen en trombose, en verbetert de circulatie naar het hart.

  Veel zwangere vrouwen gebruiken Rozenkwarts om zichzelf en hun kinderen te beschermen tegen kwaad. De vrouwelijke energie van deze steen voorkomt onvoorziene problemen tijdens de zwangerschap en zorgt voor een veilige bevalling. Moeders gebruiken deze steen ook rond hun pasgeborenen om hun band met hun baby's te versterken.

  Als je probeert zwanger te worden, helpt Rozenkwarts ook bij vruchtbaarheidsproblemen. Het houdt de voortplantingsorganen gezond. Mensen gebruiken dit kristal ook graag om blaren en andere huidproblemen te verzachten vanwege zijn verkoelende werking.

  Net als de Oude Egyptenaren deden, kunnen wij deze steen gebruiken om rimpels te verminderen en de teint te verbeteren. Onlangs hebben de gezichtsrollers van Rozenkwarts veel populariteit verworven voor het verminderen van wallen. Als je deze steen als roller gebruikt, zorg er dan voor dat je het niet zonder product doet.

  Rozenkwarts is ook uiterst nuttig voor emotionele genezingsdoeleinden. Het biedt kalmerende energie die mensen in staat stelt grote levensveranderingen te accepteren. Hij trekt liefde en romantiek aan in je leven, dus zorg ervoor dat je hem bij je hebt voor Valentijnsdag.

  Deze edelsteen ruimt ook zware emoties op, zoals bitterheid of wrok. Dit soort gevoelens kunnen verhinderen dat je gezonde liefde ontvangt, dus als je ze loslaat, heb je meer ruimte voor positieve energie.

   

  Alledaags gebruik van Rozenkwarts

  Als je deze steen overdag dicht bij je houdt, zorg je ervoor dat je hart openstaat voor nieuwe en opwindende ervaringen. Rozenkwarts is een populaire steen voor Feng Shui. Mensen maken graag een speciaal altaar voor Rozenkwarts in hun slaapkamer. Dit creëert een ruimte waar je al je romantische intenties en verlangens op kunt richten.

  Door Rozenkwarts in je schoonheidsroutine op te nemen, verbeter je niet alleen je huid maar ook je humeur. Door deze steen op je gezicht te leggen maak je direct contact met je hoofd en je derde oog chakra.

  Rozenkwarts is ook een prachtig sieraad als je liefde en vreugde in je leven wilt aantrekken. Halskettingen, armbanden en ringen zijn een leuke manier om dit kristal in je garderobe te brengen en het zijn magie te laten werken.

  Sommige kristallen die rozenkwarts aanvullen zijn amethist, heldere kwarts en aventurijn. Elk van deze kristallen zal de liefdevolle energie van Rozenkwarts versterken voor nog betere resultaten. Bij meditatie is Rozenkwarts prachtig voor affirmaties en visualisatie.


  Probeer tijdens het mediteren deze affirmatie eens: "Ik open mijn hart om liefde te ontvangen en te uiten." Herhaal het zo vaak als je wilt totdat je het over je heen voelt spoelen.


  Reinigen van Rozenkwarts

  Het weken van je Rozenkwarts in water met een beetje zout zal het kristal reinigen van negatieve energieën. Je kunt ook salie smudging gebruiken als je liever geen water gebruikt. Als je ervoor kiest om de steen in water te weken, vermijd dan het gebruik van metalen vaten.

  Als je koud water gebruikt, kun je de steen maximaal drie dagen in de kom laten liggen. Als u zout water gebruikt, laat het kristal dan slechts een nacht in de kom liggen. Als u salie gebruikt, laat de rook de steen volledig omhullen. Je intuïtie zou je moeten kunnen vertellen hoe lang je de Rozenkwarts moet smudgen voordat hij volledig gereinigd is.

  De beste manier om Rozenkwarts op te laden is in het zonlicht of maanlicht. De energiegevende stralen van de maan en de zon zullen het kristal weer vullen met positieve intenties en vibraties, zodat het klaar is om opnieuw gebruikt te worden. Je kunt het kristal op routine 24 uur achter elkaar in de zon of maan laten liggen.


  Zodiak Associatie

  Rozenkwarts is geen traditionele geboortesteen, maar hij is nauw verbonden met het teken Stier. De zachte energie van deze steen gaat perfect samen met de gevoeligheid van een Stier. Ze worden geregeerd door Venus, die op vele manieren wordt geassocieerd met hedonisme en schoonheid.
  Met deze steen kunnen Taureanen werken aan hun koppige aard. Hij stelt hen in staat te zien wanneer ze koppig zijn en hen af te koelen. Hij opent Taureanen ook voor mededogen en stelt hen in staat om gemakkelijker met de stroom mee te gaan.

   

  Inpakken

  Wil je je hart op een gezonde en veilige manier openen? Rozenkwarts is de manier om te gaan. Onthoud dat het hartchakra een van de belangrijkste plaatsen is om je op af te stemmen voor een lang en gelukkig leven.