🕊 Fijne Pinksterdagen 20% korting! Gebruik SPIRIT20

  Artikel is toegevoegd

  LABRADORIET STEEN HELENDE EIGENSCHAPPEN

  LABRADORIET STEEN HELENDE EIGENSCHAPPEN

  Men zegt dat Labradoriet uit de Aurora Borealis is gevallen. Het is een mystieke steen met buitengewone krachten, en zijn glinsterende schoonheid herinnert ons aan de wonderen van de aarde. Labradoriet is een beschermsteen die bekend staat om zijn versterkende energieën. Als je je ooit hebt afgevraagd wat Labradoriet je te bieden heeft, ben je hier aan het juiste adres.


  Wat is Labradoriet

  Labradoriet is een veldspaat edelsteen met iriserende kleuren die vanuit elke hoek te zien zijn. Deze edelstenen hebben meestal een donkere basiskleur en een metallic blauwe of groene coating. Het iriserende effect is algemeen bekend als labradorescence. De inwendige breuken weerkaatsen het licht en doen het in vele kleuren uiteenvallen.

  Het heeft een Mohs hardheid van 6-6,5 en bevindt zich in het triclinisch kristalsysteem. Labradoriet wordt vaak gebruikt voor kralen en andere siervoorwerpen. Deze kristallen worden meestal niet behandeld of versterkt. Het kleureffect van deze steen onderscheidt hem gemakkelijk van andere soorten edelstenen.


  Soorten Labradoriet

  Er zijn een paar subcategorieën Labradoriet, elk met zijn eigen eigenschappen.

  • Spectroliet heeft leiderschapsenergie en de kracht van transformatie. Het wordt gevonden in Finland en vertoont een spectrum aan kleuren.
  • Regenboogmaansteen staat bekend als de steen van de reiziger en is de steen van liefde en vleselijke verlangens. Hij ondersteunt ook zelfexpressie.
  • Andesijn is de naam van een behandelde Labradoriet wanneer de kleur door machines wordt versterkt.

   

  Betekenis van Labradoriet

  Labradoriet is een steen van magie. Het is nauw verbonden met sjamanen en genezers die het gebruiken voor begeleiding. Het kan je innerlijke geest en paranormale gaven opwekken als je het op de juiste manier gebruikt. Deze steen is de krachtigste beschermer van alle mineralen.

  Dit kristal creëert schilden van energieën en beschermt van binnenuit. Het beschermt tegen negativiteit en ongeluk, zodat je veilig tussen werelden kunt bewegen. Het stelt je ook in staat veilig terug te keren van deze reis als de tijd daar is.

  Labradoriet is ontdekt in Labrador, Canada, waar het ook zijn naam aan dankt. Een interessante kanttekening is dat deze steen geen verband houdt met het hondenras met dezelfde naam. Labradoriet komt voor in Madagaskar, Noorwegen, Rusland en Australië.


  Geschiedenis van Labradoriet

  Lang geleden was Labradoriet een talisman van de winter. Men dacht dat het geluk zou brengen aan degenen die het droegen. Sommige Inuit in Noord-Amerika zeggen dat Labradoriet afkomstig is van het noorderlicht en het vuur van hun voorouders. Een andere legende zegt dat het noorderlicht in de steen vastzat, en dat een krijger het bevrijdde door de steen met een speer te vernietigen.

  Het achtervoegsel -iet komt uit het oud Latijn en Grieks. Het is een achtervoegsel dat vaak wordt gebruikt om bijvoeglijke naamwoorden te vormen die met elkaar verbonden zijn of bij iets anders horen. Deze steen werd zelden in kristalvorm gevonden, maar eerder in grotere fragmenten. In de 18e eeuw was Labradoriet een populaire steen voor juwelen in Engeland en Frankrijk.

  Helende eigenschappen van labradoriet

  Labradoriet is de "steen van de magie" en wordt daarom gebruikt voor een lange lijst van kwalen. Het is goed voor de longen en helpt bij ademhalingsproblemen. Hij is ook goed voor de spijsvertering en de stofwisseling. Als je de steen op je buik of borst legt, breng je je chakra's in lijn met de steen en kun je helen.

  Hij wordt gebruikt om de geest te stimuleren en zelfs bij hersenaandoeningen. Labradoriet staat erom bekend te helpen bij symptomen van depressie en angst, en bevordert eigenliefde en zelfvertrouwen. Het verlaagt ook de bloeddruk en helpt bij jicht.

  Labradoriet helpt om mensen te kalmeren die hun gedachten niet kunnen vertragen. Hij helpt je ook dingen te herinneren die je misschien vergeten was. Deze steen moedigt aan tot introspectie en brengt wijsheid aan degenen die hem gebruiken. Hij staat bekend als een opbeurend kristal dat onzekerheden en innerlijke strijd van zich afwerpt.

  Dit kristal staat bekend om het loslaten van angstige gedachten en heeft de kracht om negativiteit op afstand te houden. Het dragen van een Labradoriet armband helpt overactieve geesten te kalmeren en verdrijft gevoelens van onrust in situaties met hoge spanningen.

  Chakra Vereniging

  De blauwe kristalenergie die van Labradoriet komt, helpt het Keelchakra te openen en te reinigen. Dit is de stem van het lichaam en de andere chakra's. Als het Keelchakra geblokkeerd is, zal het moeilijk zijn om effectief met anderen te communiceren en zal het de gezondheid van de andere chakra's eronder beïnvloeden.

  Deze steen zorgt voor vrije expressie van wat je werkelijk voelt. Als je de neiging hebt om je meningen en gedachten voor anderen achter te houden, zal Labradoriet dat voor je veranderen. Hij maakt het mogelijk dat de energie van de lagere chakra's op natuurlijke wijze via de kruinchakra's naar boven kan stromen.

  Labradoriet is ook behulpzaam bij het activeren van het Derde Oog chakra. Dit chakra stelt je in staat je bestemming te zien en brengt je kennis van buiten dit rijk. Vooral deze steen heeft spirituele en magische eigenschappen, wat hem tot een krachtige edelsteen maakt.


  Sterrenbeeld

  Hoewel Labradoriet geen officiële geboortesteen van een maand is, is het een perfecte steen voor lentebaby's. In deze tijd is alles nieuw en fris, wat vreugde en geloof brengt aan mensen die verloren zijn in de duisternis van de winter. Labradoriet is heilzaam voor Kreeften vanwege zijn vele kleuren en energie.


  Hoe Labradoriet gebruiken

  Wanneer je Labradoriet draagt, ontwaakt het je mentale vermogens, wat als magie kan voelen. Door helderheid en een volledige cognitieve functie voel je je levendiger dan ooit tevoren. Als je deze steen op je werkplek legt, haal je het beste in je collega's naar boven en wordt je werkomgeving positiever.

  Het dragen van Labradoriet is nuttig voor mensen die worstelen met verslavingen of geestesziekten. Het is vooral nuttig voor mensen die hulp nodig hebben bij het stoppen met tabak, alcohol of roekeloos gedrag. Het moedigt je aan om na te denken voordat je handelt, waardoor je betere beslissingen voor jezelf kunt nemen.


  Reinigen van Labradoriet Stenen

  Om de beste energie voor je kristal te behouden, moet het regelmatig worden gereinigd, opgeladen en geactiveerd. Zoetwater spoelingen zijn ideaal voor Labradoriet, evenals een snel zoutwater bad. Ook klankreiniging en rook kunnen worden gebruikt om het kristal te reinigen.

  Deze steen heeft er ook baat bij om in een cluster of geode van kristallen te worden geplaatst. Hij doet het goed in zonlicht, maar je moet oppassen dat je hem niet te lang blootstelt aan de zon. Als je begint te merken dat de kleur van je kristal vervaagt, haal hem dan uit het directe zonlicht naar een donkerdere plek.

  Wanneer je je kristal activeert en oplaadt, is het essentieel om je intenties te visualiseren. Dit zal je Labradoriet vullen met positieve intenties en helende vermogens. Wanneer je je kristal ronddraagt, zal het de energie absorberen waarmee het omringd wordt. Als je kristal wordt blootgesteld aan giftige energie, moet je het zo snel mogelijk reinigen.


  Laatste regel

  Als je meer kennis wilt vergaren, is Labradoriet de steen voor jou. Het is een perfect hulpmiddel voor mensen die voorspoed en geluk in hun leven willen aantrekken. Voel je je vastzitten in een sleur of wil je een verandering in je leven aanbrengen? Deze steen lost deze problemen drie keer op. Het is een steen van transformatie die je in staat stelt jezelf opnieuw uit te vinden.