🕊 Fijne Pinksterdagen 20% korting! Gebruik SPIRIT20

  Artikel is toegevoegd

  JADE STEEN BETEKENIS EN HELENDE EIGENSCHAPPEN

  JADE STEEN BETEKENIS EN HELENDE EIGENSCHAPPEN

  Jade is een kristal waar vele legendes en tradities aan verbonden zijn.

  Het gebruik ervan gaat duizenden jaren terug en het is de meest populaire steen in China. Deze mensen hebben sinds het begin der tijden het belang en de bijzonderheid ervan ingezien. Jade wordt op vele manieren gebruikt om mensen te helpen en heeft een fascinerend achtergrondverhaal, dus laten we het in meer detail bespreken.


  Wat is Jade

  Jade is eigenlijk een naam die gebruikt wordt voor twee verschillende mineralen. Zowel jadeiet als nefriet gebruiken de overkoepelende term jade, hoewel ze niet hetzelfde zijn. Deze stenen hebben verschillende samenstellingen, maar qua uiterlijk zijn ze vrij gelijkaardig. Keizerlijke Jade is de meest waardevolle soort Jade die bekend staat om zijn levendige groene tint.

  De kleur van Jade varieert van lichtgroen tot donkergroen, hoewel het soms ook blauw, rood of zelfs oranje kan zijn. Jade wordt gebruikt voor het maken van gereedschappen en wapens vanwege zijn duurzaamheid. Omdat het een mooie glans heeft, werd het ook gebruikt voor talismannen en siervoorwerpen.


  Soorten Jade

  Elk type Jade heeft een vergelijkbare symboliek, maar de specifieke kleur van de Jade brengt extra betekenis aan de steen. Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Rode Jade wordt gebruikt voor leven en liefde.
  • Paarse Jade is voor inzicht en vrede.
  • Witte Jade staat voor zuiverheid en waarheid.
  • Gele Jade is voor optimisme en vrijgevigheid.
  • Oranje staat voor ambitie en libido.

  Hoewel Jade vooral wordt geassocieerd met de Chinese traditie, heeft het ook veel banden met andere culturen.


  Betekenis van Jade

  Jade is een steen voor zuivering en zachtmoedigheid. Het heeft een verzachtende energie en degenen die het gebruiken ervaren het als voedend voor hun ziel. De naam Jade komt van de Spaanse uitdrukking piedra de la ijada, wat "steen van de koliek" betekent, omdat hij werd gebruikt om koliek bij baby's te genezen.

  De betekenis van Jade is liefde en evenwicht. Jade wordt al vele jaren gebruikt in feng shui om gevoelens van harmonie te creëren. Veel geluksamuletten zijn gemaakt van Jade om rijkdom en populariteit bij anderen aan te trekken.

  Het staat ook bekend als een beschermsteen die het hartchakra voedt. Het moedigt zelfliefde aan en helpt je groeien in je reis van zelfontdekking. Jade is een geweldig kristal om te gebruiken als je iets over jezelf probeert te accepteren. Het is ook prachtig voor mensen die geneeskunde beoefenen voor goede energie en geluk.


  Geschiedenis van Jade

  Jade komt van nature voor in China, Guatemala, Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten. In de tijd van het oude Mesopotamië werd Jade gebruikt om nierproblemen te behandelen, wat ook bijdroeg aan zijn Spaanse naam.

  De oude Grieken gebruikten Jade om oogziekten te behandelen en creëerden een Jade oplossing die over het oog werd geplaatst. Deze steen vertegenwoordigde ook de Romeinse godin van de vruchtbaarheid. Het gebruik van deze steen in gebed tot deze godin zou je kinderen en geluk brengen.

  In China is Jade een edele steen die alle ziekten kan genezen. Deze mensen waren toegewijd aan deze steen en lieten niet toe dat iemand hem mishandelde. De Chinese godin van het mededogen waardeerde Jade en de mensen gebruikten het om haar te eren en hun kinderen te beschermen.

  Op de Britse eilanden werd Jade gebruikt als gebruiksvoorwerp en wapen vanwege zijn taaiheid. De Maya's gebruikten Jade als offer aan watergeesten om hen elk seizoen van gezonde oogsten te voorzien.

  Helende eigenschappen van jade

  Jade biedt een overvloed aan genezing aan hen die het gebruiken. Deze genezing is zowel fysiek als emotioneel van aard. Wat u ook wenst, het kan worden bereikt met jade.

  Enkele van de fysieke voordelen van Jade zijn:

  • Verwijdert gifstoffen
  • Reinigt de nieren
  • Helpt een moeder in het geboorteproces
  • Verjongt cellen
  • Geneest littekens
  • Herstelt het alkalisch evenwicht van het lichaam
  • Vermindert gewrichtsontsteking
  • Ondersteunt de gezondheid van de botten

  Enkele van de mentaal/emotionele genezende voordelen van Jade zijn:

  • Laat negatieve gedachten los
  • Geeft opbeurende energie voor lichaamspositiviteit
  • Geeft zelfvertrouwen aan ouders die worstelen met hun kinderen
  • Herstelt waardigheid
  • Kalmeert boze temperamenten
  • Brengt rust in de geest
  • Helpt mensen los te laten
  • Helpt bij het nemen van beslissingen
  • Brengt succes en rijkdom
  • Opent communicatie met de natuur

   

  Chakra Associatie

  Jade wordt meestal geassocieerd met het Hart chakra, hoewel het ook gebruikt wordt om alle andere chakra's te openen en te reinigen.

  Jade vermindert je verlangen om de controle te hebben over alles in je leven. Het brengt het basischakra in balans door je bewustzijn van vorige levens en ervaringen te wekken. Jade helpt ook het sacraal chakra te openen als je je arrogant of egoïstisch voelt. Het stelt je in staat om meer comfortabel met jezelf te worden en laat je je verlangens begrijpen.

  Jade verbindt de lagere chakra's met de hogere chakra's voor de ultieme balans in je lichaam. Dit stelt je in staat om homeostase te bereiken en volledig lief te hebben. Het helpt ook gevoelens van liefde en passie te regenereren als het in de buurt van het Hartchakra wordt geplaatst.

  Als je Keel chakra uit balans is, kun je je resistent gaan voelen tegen verandering en hyperactief. Jade verhoogt je creativiteit en communicatievaardigheden. Het zal je helpen je waarheid te leven en openlijk met anderen te spreken.

  Deze steen brengt het Derde Oog chakra in balans door je waarneming en verbeelding te openen. Hij brengt ook de hersenhelften in balans. Voor het kruinchakra zal Jade je verbinden met het geestenrijk en het onmetelijke universum. Het verbindt je ook met je verleden en laat je het effect ervan op je heden zien. 

   

  Dierenriemteken

  Jade is de dierenriemsteen van mensen die geboren zijn onder het teken Weegschaal en Stier. Beide tekens worden beheerst door Venus en hebben alles te maken met evenwicht. Weegschalen zijn gevoelig en hebben een sterke wil. Mensen die geboren zijn onder het teken Stier zijn realisten die koppig zijn.

  Deze edelsteen brengt Weegschalen en Stieren goede gezondheid en geluk. Het dragen van sieraden met Jade brengt positieve energie in je leven en helderheid.


  Hoe Jade te gebruiken

  Jade wordt vaak gebruikt als een hanger om kalm te blijven tijdens een mentale storm. Als je Jade in je zak of om je nek draagt, laadt het je energie op en beschermt het je tegen ziek worden. Het vermindert schuldgevoelens en werkt als een beschermende reissteen, vooral voor mensen die alleen reizen.

  Jade wordt soms gebruikt als een symbool van geloof voor religieuze mensen. Militairen kunnen Jade bij zich dragen om zich veilig te voelen. Het dragen van Jade als een ketting zal voorkomen dat mensen misbruik van je maken voor hun eigen persoonlijk gewin. Dit is vooral nuttig voor slachtoffers van pesten.


  Reinigende Jade Stenen

  Jade werkt hard om je te beschermen tegen kwaad en je voor te bereiden op succes. Kristallen als deze hebben baat bij reiniging, zodat ze volledig tot hun recht kunnen komen. Jade is taai, dus het kan tegen een stootje. Reinigen met koud water gedurende een paar minuten zou voldoende moeten zijn voor deze bijzondere edelsteen.

  Het is essentieel dat u uw intenties visualiseert terwijl u het kristal reinigt. Dit zal de Jade kracht geven die later gebruikt kan worden. Probeer je voor te stellen dat alle negativiteit de steen verlaat en dat er goede vibes binnenkomen. Het opladen van Jade kan worden gedaan met salie. De rook helpt om ongewenste energie op te ruimen.


  Samengevat

  Jade is de ultieme steen voor geluk en geruststelling. Het dragen van Jade houdt je liefdevolle energieën in balans met je hartchakra. Het levendige groen van Jade is bijzonder mooi om naar te kijken, en het herinnert ons aan de schoonheid in de wereld.