🕊 Fijne Pinksterdagen 20% korting! Gebruik SPIRIT20

  Artikel is toegevoegd

  HOE U KRISTALLEN KUNT GEBRUIKEN OM UW MEDITATIE TE VERBETEREN

  HOE U KRISTALLEN KUNT GEBRUIKEN OM UW MEDITATIE TE VERBETEREN

  Mediteren met kristallen combineert de krachtige kalmerende energie van natuurstenen met uw aangeboren vermogen om de geest tot rust te brengen. Het is een van de meest effectieve manieren om genezende kristallen te gebruiken, omdat hun energie perfect is om in een diepe, tranceachtige staat van gelukzaligheid te komen.


  Meditatie wordt erg populair in het Westen, met een reeks apps, blogs en handleidingen die zijn ontworpen om het bewustzijn over de voordelen ervan te verspreiden. Als je op de een of andere manier nog niet op de hoogte bent, dan is hier een korte handleiding.


  Meditatie voor beginners


  Het is algemeen bekend, zo niet algemeen gebruikt, dat meditatie goed is voor ons welzijn. Het helpt ons te kalmeren, te ontspannen, en dingen los te laten die ons op een dwaalspoor brengen. Het kan ook gebruikt worden om ons bewustzijnsniveau te verhogen, waardoor een diepere staat van bewustzijn ontstaat die ons helpt in contact te komen met het universum.

  Maar hoe doe je het eigenlijk?


  Het is heel eenvoudig. Je zoekt een rustige plek, maakt het je gemakkelijk en sluit je ogen. Als dit gebeurt, vliegen er waarschijnlijk een heleboel gedachten je om de oren, variërend van "Waarom doe ik dit?" tot "Heb ik het gas aangelaten?"

  De kunst van het beheersen van je innerlijke gedachten ligt in je vermogen om te observeren zonder in te grijpen. Reageer niet op je innerlijke vragen. Kijk hoe ze zich ontrafelen, maar ga er niet op in.
  Na verloop van tijd zullen de gedachten vertragen en zal de grote lege ruimte duidelijker worden. Je kunt hier een tijdje blijven zitten en de vrede voelen van het niet hebben van een interne dialoog, of je kunt ervoor kiezen om je aangescherpte focus te verleggen naar je vooraf bepaalde intentie.
  Als je op een gegeven moment merkt dat je verstrikt bent geraakt in je gedachten, dan is dat oké. Het is absoluut in orde! Erken gewoon dat je het spoor bijster bent en breng je concentratie terug. Je hoeft je er niet slecht over te voelen. Het overkomt iedereen. Keer terug naar de observatiemodus en maak u weer los.  Hoe helpen kristallen bij meditatie?


  Nu je meer vertrouwd bent met de staat waar we het over hebben, kun je waarschijnlijk al zien hoe kristallen kunnen helpen om je daar te brengen. Het zit in hun DNA gecodeerd. De beste helende kristallen brengen een soort warme energie met zich mee die zeer bevorderlijk is voor deze staat van verhoogd bewustzijn. Meditatiestenen zijn bijzonder nuttig als het gaat om het programmeren van intenties. Elk kristal heeft zijn eigen kwaliteiten en het is aan jou om te beslissen welk kristal het beste bij jou past.

  Wil je die staat van vrede vinden en daar gewoon rusten? Of wil je je onderbewustzijn programmeren om je te helpen je doelen te bereiken? Misschien wil je productiever zijn, succesvoller, moediger... Het is allemaal mogelijk als je het juiste kristal kiest.

  Hoe gebruik je kristallen voor meditatie?


  In het algemeen wil je de steen in je handen houden en je aandacht van je gedachten naar het kristal brengen. Kun je zijn energie voelen? Voelt het koud aan op je handpalm? Is het glad of ruw? Beantwoord de vragen niet met gedachten. Observeer het kristal gewoon met je niet-visuele zintuigen. Concentreer je op de steen en stel je zijn kracht voor als een helder licht dat trilt en je vult bij elke ademhaling. Adem diep in en adem diep uit.

  Als je ervoor kiest om intenties te zetten tijdens het mediteren, kun je dat doen. Concentreer je op je ademhaling en de energie van het kristal. Je zult die diepe ontspannen staat bereiken waar we het eerder over hadden. Hier kun je beginnen je focus te verleggen naar je intentie. Visualiseer het in detail. Bouw een duidelijk beeld op in je hoofd en wees heel specifiek. Hoe helderder je je doel voor ogen kunt stellen, hoe meer het werkelijkheid wordt.

  Als je het gevoel hebt dat je daar genoeg tijd hebt doorgebracht, open dan langzaam je ogen. Blijf je ademhaling in de gaten houden als je je weer normaal voelt en ga dan verder met je dag. Uw intentie wordt in het onderbewustzijn gedownload en u kunt vreemde 'toevalligheden' zien die ermee te maken hebben naarmate u meer oefent.

  Een andere manier om kristallen voor meditatie te gebruiken is ze op je chakra's te laten rusten. Zoek het chakra op waarmee je wilt werken en wijs het een kristal toe dat een gelijkaardige energie heeft. Ga liggen en volg dezelfde techniek als voorheen, alleen laat je de steen op het chakra (of meerdere chakra's) liggen. Voel de energie door je lichaam stromen en stel je voor dat ze zich bij elke ademhaling uitbreidt.


   

  Welke kristallen zijn het meest geschikt voor meditatie?


  Elk kristal kan worden gebruikt om u te helpen mediteren. Je hebt letterlijk het hele kristallenrijk om uit te kiezen. De resultaten zullen van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van je eigen energie en wat je hoopt te bereiken. Dat gezegd zijnde, zijn er een paar die er uitspringen.


  Helder kwarts
  Perfect voor programmering


  Is er iets dat heldere kwarts niet kan? De meestergenezer is een van de meest diverse kristallen, met een overvloed aan gebruiksmogelijkheden. Als het op meditatie aankomt, is heldere kwarts de voor de hand liggende keuze als je intenties wilt stellen. De helderheid van het kristal werkt door op de geest en je bereikt veel sneller die lege ruimte zonder interne dialoog. De energie van de steen wordt versterkt als je hem richt op ambities, dromen en doelen.  Lapis Lazuli
  Bewustzijn is alles wat er is  Lapis lazuli is altijd geassocieerd geweest met de geest. De middernachtblauwe steen glinstert als een weerspiegeling van de kosmos. Zo boven, zo beneden - die uitgestrekte oneindigheid is ook innerlijk. Lapis lazuli verhoogt je staat van bewustzijn en onthult de geheimen en waarheden van het universum, als je geest openstaat om ze te horen. Veel mensen zweren bij deze steen als een versterker van intuïtie, en beweren dat hij helpt bij het ontwikkelen van paranormale gaven. Combineer hem met yoga om de volle kracht van zijn kracht te ervaren.


  Labradoriet
  Ontdek uw bestemming


  We hebben allemaal een doel, en we hebben allemaal de vrije wil om te kiezen of we dat volgen of niet. De energie van labradoriet zal je dit in niet mis te verstane bewoordingen laten zien. Er zijn dingen die we in dit bestaan kwamen doen en die herinneringen liggen nog steeds ergens op de loer in de mistige diepten van de geest. Labradoriet zorgt voor een diepgaande en persoonlijke meditatiesessie. Het moedigt je aan om vragen aan jezelf te stellen en diep te graven om de waarheid aan het licht te brengen. Het helpt je lagen af te pellen en je ware zelf te onthullen, waarbij je bewustzijn onomkeerbaar wordt verruimd in het proces.


  Seleniet
  De grote reiniger


  Seleniet is zeldzaam in de manier waarop het zichzelf reinigt. In zijn ruwe vorm kan het zelfs andere stenen reinigen! De energie van deze zuiveraar werkt ook in de geest. Het verdrijft giftige gedachten zoals zorgen, twijfels en angsten. Zonder deze om je te onderbreken of af te leiden, kun je een veel grotere controle over je geest krijgen. Seleniet is ook een belangrijke steen voor bescherming. Sommige mensen zijn bang dat ze te veel tijd in hun eigen gedachten doorbrengen, maar seleniet zorgt ervoor dat hij je bij elke stap van de weg bij de hand houdt en je innerlijke zelf verlicht. Het laat je zien dat er niets is om bang voor te zijn.


  Amethist
  De rustgever van de natuur


  Amethist wortelt je echt in moeder natuur. Het helpt de verbinding met de geest te herstellen die door de moderne maatschappij is verbroken. Daarbij wikkelt het je in een deken van sereniteit. Spanning smelt weg en alles wat overblijft is rust. Van amethist wordt gezegd dat het de kruinchakra stimuleert en het moedigt je aan om meer in harmonie te zijn met je geest, lichaam en ziel. De warme vibraties veranderen je stemming en brengen je in een staat van ontspanning die perfect is om te mediteren.


  Welke andere onmisbare energie-instrumenten kunnen helpen bij meditatie?

  Het branden van wierook wordt bijna als een vanzelfsprekendheid beschouwd als je een diepe meditatieve staat wilt bereiken. Wierook wordt al eeuwenlang over de hele wereld in soortgelijke praktijken gebruikt en helpt lichaam en geest te kalmeren, waardoor die bijna slaapachtige toestand wordt bevorderd.
  Een goede suggestie is om te mediteren in de slaperige periode tussen waken en slapen. Dit is waar je hersenen theta golven uitzenden en waar het meeste onderbewuste leren plaatsvindt. Dat maakt het ideaal voor het stellen van intenties. Wetenschappers als Albert Einstein en Thomas Edison hebben deze staat gebruikt voor enkele van hun grootste uitvindingen. En wierook helpt je daar te komen.

  Je kunt ook andere stimulerende geuren gebruiken, zoals etherische oliën. Neem een ontspannend bad, of indien mogelijk, neem een sensuele massage voor je meditatiesessie. Als het lichaam ontspannen is, wordt het een stuk makkelijker om een staat van innerlijke rust te bereiken.

  Als je op zoek bent naar waar je meditatiekristallen kunt kopen, kijk dan eens in onze winkel. We hebben genezende kristallen, chakra stenen, maar ook wierookstokjes en essentiële oliën.

  Onthoud dat u altijd moet overwegen wat u met meditatie wilt bereiken om te weten wat voor u de beste beslissing is. Om Seneca te parafraseren: als je niet weet waar je naar toe gaat, dan kan niets je helpen om er te komen.