🕊 Fijne Pinksterdagen 20% korting! Gebruik SPIRIT20

  Artikel is toegevoegd

  HOE KRISTALLEN TE REINIGEN EN ENERGIE TE GEVEN

  HOE KRISTALLEN TE REINIGEN EN ENERGIE TE GEVEN

  Kristallen absorberen energie. Of je nu net je eerste kristal hebt gekocht, of je hebt thuis een kristal dat stof verzamelt, het zal energie opslaan sinds de laatste keer dat het werd gereinigd. Deze energie zal tegenstrijdig zijn - het heeft geen voorkeur voor wat het aanneemt. Om het kristal te kunnen ophelderen, moet je het eerst zuiveren.


  Je moet kristallen onmiddellijk zuiveren nadat je ze hebt gekocht om de energie van alle vorige hanteerders vrij te maken. Het is ook goed om er een gewoonte van te maken kristallen maandelijks te reinigen, vooral als ze vaak worden gebruikt. Dit houdt ze fris en stelt ze in staat op hun best te werken. Regelmatig energie geven aan kristallen voorkomt dat ze ongewenste energieën vasthouden. We weten dat je in je vrije tijd waarschijnlijk al genoeg schoon te maken hebt, maar behandel het kristal als een verlengstuk van jezelf. Net zoals wij ons moeten wassen en voeden, doet het kristal dat ook (gelukkig niet zo vaak!).


  Kristallen reinigen is niet zo eenvoudig als gewoon zeepwater gebruiken en ze een goede schrobbeurt geven, maar het hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Hieronder geven wij u een overzicht van de 5 beste en gemakkelijkste manieren om uw kristallen te zuiveren.


  Hoe reinigt u kristallen?


  1. KRISTALLEN REINIGEN MET RIJST

  Vul een glazen kom met bruine rijst en begraaf je kristallen erin. Probeer ervoor te zorgen dat de kristallen volledig bedekt zijn, want u wilt dat het effect gelijk is in alle delen van de steen.


  Rijst werkt als een spons die de energieën in het kristal opzuigt. Het is vergelijkbaar met hoe het de damp absorbeert van door water beschadigde elektronische apparaten zoals mobiele telefoons en SD-kaarten. Het reinigen van kristallen met rijst werkt het beste als je het 's nachts laat begraven.


  2. KRISTALLEN REINIGEN DOOR DE NATUUR

  Als u ooit in een hevige storm bent geweest, zult u de energie ervan hebben gevoeld: intens en meeslepend, er is ongetwijfeld iets krachtigs aan het werk. Kristallen kunnen deze energie op een veel sterkere frequentie waarnemen en deze kan worden gebruikt om kristallen te reinigen. Laat een kristal vijf minuten buiten in de harde regen staan en het zal zijn vorige energie lekken. Tijdens een storm kan de bliksem dit proces vertienvoudigen. Plaats het in een container of laat het op de natuurlijke aarde liggen. Een andere manier om een steen in de natuur te reinigen is door hem in de aarde te begraven. Dit verbindt het met moeder natuur op een manier die gewoon niet mogelijk is in je huis. Laat het een nachtje liggen voor het beste effect.


  Je kunt je kristallen ook zuiveren met maanlicht. Laat ze 's nachts buiten staan in het licht van de maan. Als je je er gemakkelijk bij voelt, kunnen bezweringen het zuiveringsproces versterken en versnellen. Deze methode werkt het beste als het volle maan is en het is een goede gewoonte om dit elke maand te doen.
  Zonlicht kan ook gunstig zijn voor het verjongen van kristallen, maar sommige kristallen (amethist, fluoriet, rozenkwarts en andere) vervagen in zonlicht. Daarom kunt u ze het beste voor zonsondergang buiten laten en ze kort na zonsopgang binnenhalen.

  Als u een boom of een grote plant in uw tuin hebt, kunt u ze ook rond een tak binden en ze de hele nacht laten bungelen. Dit is geweldig voor het reinigen van kristallen, omdat ze geworteld zijn in de natuur en in de wind kunnen wuiven. Het kan ook binnen aan een kamerplant worden gedaan als buiten geen optie is.  3. KRISTALLEN ZUIVEREN MET ZOUT

  Het is algemeen bekend dat zout kan helpen bij het zuiveren van kristallen, maar u moet voorzichtig zijn, want zout kan ook de stenen aantasten en beschadigen. Dit geldt ook voor water, maar zout water of niet. We raden u aan uw specifieke kristal online te onderzoeken om na te gaan of het door zout en/of water kan worden beschadigd, aangezien het voor ons onmogelijk zou zijn om hier een volledige lijst te geven. Om de eerste zoutmethode te gebruiken, vult u een glazen kom met droog zout. Dompel uw kristal onder in het zout en laat het een nacht staan. Net zoals bij de rijst, absorbeert het zout de energie van het kristal. Gebruik het zout niet meer nadat het gebruikt is om je kristallen te reinigen - je wilt die weggegooide energie niet in je lichaam stoppen.

  Een andere manier om zout te gebruiken is door het te mengen met water. Vul een glazen kom voor de helft met zout water en dompel je kristal onder voor enkele uren. Dit zal de energie onttrekken, waardoor de steen als een leeg vat achterblijft, klaar om opnieuw te worden opgeladen.

  Als je zout wilt gebruiken, maar geen direct contact met het zout of het water wilt hebben, dan hebben we een andere techniek. Vul een glazen kom met droog zout en plaats een smal glas in het midden. Leg je kristal in het glas om het gescheiden te houden van het zout. Dit is de veiligste manier om zout te zuiveren en moet worden gebruikt voor alle kristallen die niet in water of zout kunnen. Het duurt echter langer, dus laat het voor de zekerheid 24 uur staan.

  Bij alle zoutmethoden moet u na het schoonmaken grondig spoelen onder koud stromend water. Dit is om overtollig zout te verwijderen dat het kristal zou kunnen beschadigen of de opgeslagen energieën zou kunnen terugbrengen. Sommige kristallen die nooit met zout mogen worden gebruikt zijn Lapis Lazuli, Opaal, Pyriet en Hematiet. Er zijn er nog meer, dus zoals hierboven vermeld, onderzoek uw specifieke kristal alvorens een zout- of watermethode te gebruiken.


   4. KRISTALLEN REINIGEN MET VUUR EN ROOK

  Wierookstokjes kunnen worden gebruikt om uw kristallen te zuiveren, en ook als geurige luchtverfrisser voor uw huis. Vuur verbrandt de energie uit het kristal, dus we kunnen gerust zeggen dat deze methode de snelste is.
  Zonder het kristal zelf te beschadigen, kun je het beste een wierook- of smudgingstokje aansteken en het kristal ongeveer 10 centimeter boven de bron plaatsen. Dit zal de energie 'uitroken'. Lavendel en jasmijn zijn goede wieroken voor het zuiveren van kristallen. Salie of cederhout zijn ook goede kruiden om te branden.
  5. KRISTALLEN ZUIVEREN MET GELUID

  Het gebruik van trillingen om kristallen te zuiveren is al honderden, zo niet duizenden jaren een gangbare praktijk. Gongs, klokkenspelen en Tibetaanse klankschalen zijn allemaal prachtige manieren om trillingsenergie rechtstreeks naar uw stenen te sturen. Intense trillingen kunnen een nadelig effect hebben op sommige kristallen, dus gebruik lichtere klanken en, bij voorkeur, gladde kristallen.


  Hoe geef je energie aan kristallen?

  Dus je hebt je kristallen gezuiverd, wat nu? Nu begint de pret! Je kunt kristallen opladen met je intenties. Stel het je voor als een contract voor wat jullie samen zullen voltooien. Houd in gedachten dat je specifiek moet zijn. Stel precieze doelen en concentreer u erop. Kom in een meditatieve toestand terwijl je het vers gereinigde kristal voor je houdt. Adem diep in en voel de immense zwaartekracht van de kracht in je handen. Visualiseer het door je gesloten ogen en stel je de exacte toekomst voor die je wilt manifesteren. Concentreer je op het overbrengen van deze toekomst naar het kristal. Voel hoe je energieën zich vermengen en toon de steen, in duidelijke en beknopte bewoordingen, precies wat je wilt.

  Wanneer je voelt dat je gedachten succesvol en zonder verwarring naar het kristal zijn overgebracht, dan kun je het als geactiveerd beschouwen. Laat nooit anderen je kristallen aanraken nadat je ze van energie hebt voorzien. Hierdoor komt er nieuwe energie in de steen die de intenties die je hebt gezet kan vertroebelen. Eenmaal opgeladen, draag je het sieraad of draag je het kristal op je persoon gedurende minstens 2 weken. Dit is om de band tussen jou en de steen te vergroten. Relaties ontstaan niet van de ene op de andere dag. Ze hebben constante genegenheid nodig, en kristallen zijn niet anders. Ze moeten afgestemd raken op je aura en met de tijd zullen je manifestaties gemakkelijker worden.


  Herbevestig je intenties regelmatig. Wees geduldig en onthoud dat de magie in jou zit. Het kristal helpt je je potentieel te realiseren en je pad vrij te maken van hindernissen, maar jij bent het essentiële puzzelstuk bij het manifesteren van je verlangens. Geef niet op.