🕊 Fijne Pinksterdagen 20% korting! Gebruik SPIRIT20

  Artikel is toegevoegd

  Hoe Kristallen Reinigen

  Hoe Kristallen Reinigen

  Kristalgenezing bestaat al eeuwen. Veel mensen in oude beschavingen vertrouwden op de mogelijkheden van kristallen om zieken te genezen en welzijn te bevorderen. Sommige mensen realiseren zich niet dat kristallen niet eindeloos kunnen blijven geven aan mensen in nood zonder zo nu en dan gereinigd te worden. Deze reiniging is nodig om kristallen te laten werken zoals ze bedoeld zijn. Laten we eens wat meer praten over het belang van dit ritueel.


  Waarom het reinigen van kristallen essentieel is

  Wanneer mensen kristallen gebruiken, beseffen ze vaak niet welke reis dat kristal heeft afgelegd om hen te bereiken. Vanaf de bron moet een kristal worden geoogst, geraffineerd en vervoerd naar degene die het heeft gekocht. Elk contactpunt voor het kristal stelt het bloot aan potentiële negatieve energie.

  Elke plaats waar een kristal naartoe wordt gebracht, stelt het in staat om de energie van die ruimte te absorberen. Nog voor een kristal van jou wordt, kan het vol zitten met slechte uitvindingen. Dit zal je gebruik van het kristal in meditatie of anderszins in de war sturen. De enige manier om een kristal in zijn oorspronkelijke staat te herstellen is door een of andere reiniging.

  Deze handeling zal helpen je kristal opnieuw uit te lijnen met je intenties en energieën, zodat het zijn werk kan doen. Het reinigen van het kristal zal ook helpen bij de levensduur van de steen zelf. Er zijn veel verschillende manieren om een kristal te reinigen, en het is essentieel om de juiste manier voor je steen te kiezen.


  De geschiedenis van kristalreiniging

  Sinds het begin van de mensheid zijn wij als mensen begiftigd met intuïtie. De oude Grieken en Romeinen die kristallen gebruikten, konden zien wanneer deze niet goed werkten. Met een beetje experimenteren konden zij uitvinden waarom de kristallen na verloop van tijd hun energie verloren.

  Deze mensen waren in staat om de middelen die zij hadden te gebruiken om de kristallen te genezen en ze terug te brengen in hun oorspronkelijke staat. Dit gebeurde met vallen en opstaan, waarbij verschillende middelen werden gebruikt, zoals vuur, water en licht. Uiteindelijk vond men een uniek evenwicht voor het reinigen van kristallen en kon men ze zo vaak als nodig reinigen.


  Manieren om te reinigen


  Er zijn talloze manieren om kristallen te reinigen, elk met zijn eigen unieke voordelen. Hier volgen een paar manieren om uw kristallen te reinigen en ze op uw intenties af te stemmen. Denk eraan dat het een paar keer kan duren voor u de juiste methode hebt gevonden.


  Water

  Een van de meest populaire methodes voor vele soorten kristallen is stromend water. Dit komt omdat water een van de elementen is die het kristal kan terugvoeren naar zijn wortels in de aarde. Het beste soort stromend water is te vinden in de natuur, zoals een rivier of een beekje. Als je dat niet kunt vinden, is kraanwater ook goed. Door de steen volledig in water onder te dompelen, reinig je hem van alle negatieve energieën.

  Het duurt niet lang om deze methode toe te passen, want elke steen hoeft maar een paar minuten gereinigd te worden. Stromend water is ideaal voor hardere stenen en moet vermeden worden voor broze stenen. Het droogdeppen van het kristal zou de laatste stap in dit proces moeten zijn, alvorens het opnieuw te gebruiken.


  Rijst

  Rijst wordt vaak gebruikt om water te absorberen dat zich in elektronica heeft vastgezet. Deze ideologie is vergelijkbaar met het effect op kristallen. Met name bruine rijst kan de negativiteit uit een steen trekken om deze volledig te reinigen. Gooi na gebruik van deze methode de gebruikte rijst weg, omdat die energie geabsorbeerd zal hebben.

  Dit kan worden toegepast op elke steen, ongeacht de structuur. Zorg ervoor dat je de steen minstens 24 uur in de rijst laat liggen voordat je hem verwijdert. Deze methode is vooral nuttig voor beschermende stenen.


  Zonlicht of Maanlicht

  De kracht van de zon en de maan kan nooit genoeg worden benadrukt. Niet voor niets baden beschavingen vroeger tot de zon voor bescherming en zegeningen. Daarom is het logisch dat kristallen baat kunnen hebben bij natuurlijk zonlicht of maanlicht.

  Als u uw steen buiten zet als de zon ondergaat en hem een nacht laat liggen, zal hij de kracht van zowel de zon als de maan benutten. Probeer de steen de volgende dag tegen de middag naar binnen te halen om te voorkomen dat hij te veel aan de elementen wordt blootgesteld. Zorg ervoor dat je kristal buiten op een veilige plaats ligt waar niet mee geknoeid kan worden.

  SALIE

  Salie is een zeer populair kruid dat wordt gebruikt in een verscheidenheid van reinigingsrituelen. Het meest bekend is dat salie wordt gebruikt om een kamer te reinigen van geesten of slechte energie. Hetzelfde kan gezegd worden van zijn vermogen om kristallen terug te brengen naar wat ze ooit waren.

  Om salie op de juiste manier met kristallen te gebruiken, heb je lucifers en een kom nodig. Als u de salie binnen in uw huis gebruikt, zorg er dan voor dat u een raam in de buurt openzet. Steek de salie aan en beweeg de steen dan in de rook en laat die een halve minuut om het kristal hangen.


  Hoe te weten wanneer te reinigen

  Als je een kristalverzameling hebt en je vraagt je af wanneer je ze moet reinigen, dan kunnen we je hierbij helpen. Je weet dat een steen gereinigd moet worden als hij zwaarder aanvoelt dan normaal en moeilijk te hanteren is zonder slechte energie af te geven. Als je in harmonie bent met je lichaam en geest, zou het gemakkelijker moeten zijn om te zeggen wanneer een kristal uit balans is.

  Hoe vaker je je kristal gebruikt, hoe vaker het moet worden gereinigd. Houd dit in gedachten voor uw favoriete kristallen en de kristallen die u dagelijks gebruikt.

  Verschil tussen reinigen en opladen

  Er is een onderscheid tussen het reinigen en het opladen van kristallen, maar de grens kan een beetje vaag zijn. Sommige reinigingsmethodes dienen ook als oplaadmethodes, maar dit geldt niet voor alle methodes. Het is belangrijk om te onthouden welke processen je voor specifieke doeleinden kunt gebruiken.

  Bij het reinigen van je kristal gaat het erom de negatieve energie die het bevat te verwijderen. Het opladen daarentegen is meer gericht op het terugplaatsen van positieve intenties in je kristal en het afstemmen van zijn energieën op die van jou. Sommige kristallen hoeven niet zo vaak gereinigd te worden vanwege hun interne structuur, en deze specifieke kristallen kunnen worden gebruikt om andere kristallen te helpen opladen.


  Voorzorgsmaatregelen voor het reinigen

  Hoewel kristallen vele krachtige vermogens bezitten, kunnen zij ook kwetsbaar zijn. Afhankelijk van waarvan zij zijn gemaakt, kunnen zij zeer gevoelig zijn voor water, zon of zout. Controleer altijd goed voordat u een van deze methoden op uw kristallen toepast om mogelijke rampen te voorkomen.


  Conclusie

  Als u op zoek bent naar een definitief antwoord op de vraag welke methode het beste is, zult u dat hier niet vinden. Er is niet echt een winnaar als het op het reinigen van kristallen aankomt. De sleutel tot het vinden van de beste is de energie die het kristal je na afloop geeft. Als je stromend water op je kristal gebruikt en het daarna energetisch niet lichter aanvoelt, moet je misschien een andere methode proberen.