🕊 Fijne Pinksterdagen 20% korting! Gebruik SPIRIT20

  Artikel is toegevoegd

  HOE EN WAAR KRISTALLEN SIERADEN TE DRAGEN

  HOE EN WAAR KRISTALLEN SIERADEN TE DRAGEN

  De energie van een kristal kan variëren afhankelijk van waar het op het lichaam is geplaatst. Armbanden hebben verschillende effecten op je lichaam, afhankelijk van de kant waar je ze draagt.


  De linkerkant

  De linkerkant van ons lichaam wordt gezien als de vrouwelijke en gevoelige kant. Het houdt zich bezig met het innerlijke zelf en introspectie, en helpt je van binnenuit te genezen. Het stelt je in staat om externe stress te beheersen en te profiteren van de helende energie van het door jou gekozen kristal.


  De rechterkant

  De rechterkant wordt gezien als de mannelijke kant van je lichaam, die actie bevordert in plaats van gedachten. Deze kant wordt meer geassocieerd met je externe omgeving en hoe je reageert op de buitenwereld. Als je je helende krachten wilt uitbreiden naar anderen, draag je kristallen aan de rechterkant.

  Je kunt ook beslissen waar je een bepaald kristal draagt op basis van het doel dat je ermee wilt bereiken. Verschillende stenen bevorderen verschillende eigenschappen, afhankelijk van welk deel van het lichaam ze worden gedragen.


  Ontvangend kristal

  De linkerhand bevordert ontspanning, meditatie, vrede, harmonie, introspectie, wijsheid en mystiek. Stenen die deze eigenschappen versterken, zijn geweldig voor je linkerhand. Hier volgen een paar voorbeelden: Amethist, Fluoriet, Citrien, Malachiet, Rozenkwarts, en Tijgeroog.


  Projectie Kristal

  De rechterhand is briljant voor succes, genezing, fysieke kracht, en elke actie die energie geeft aan anderen. Elk kristal dat deze eigenschappen versterkt, is een fantastische keuze. Hier zijn enkele van je opties: Zwarte Obsidiaan, Zwarte Toermalijn, Rookkwarts, en Rode Agaat.  De Hand

  Als iemand een ring draagt, is hij geneigd die zijn hele leven te dragen. Dit betekent dat het kristal dat ze kiezen een enorme impact zal hebben op hun leven. Over zo'n sieraad moet goed worden nagedacht.


  Duim

  Het komt zelden voor dat mensen een sieraad op hun duim dragen. Deze staat symbool voor wilskracht en zendt en ontvangt zeer krachtige energie. Het beladen met kristallen kan de duimen overmeesteren, dus is het beter dit te vermijden.


  De wijsvinger

  Deze vinger vertegenwoordigt onze doelen, hoop, wensen en zelfs karma. De energie van de sieraden op deze vinger wordt versterkt door de bewuste en onbewuste boodschappen die uit ons innerlijk voortkomen. Vanuit de rechterhand wordt de energie naar de omgeving gezonden, terwijl de linkerhand de energie naar binnen richt. Kristallen die de indexkwaliteiten versterken zijn Lapis Lazuli (kennis, logica, geheugen), Granaat (zelfvertrouwen, nederigheid), en Turkoois (ontspanning).


  De middelvinger

  De energie in deze vinger is verbonden met intuïtie en is van vitaal belang voor het overbrengen van onze gevoelens en emoties. Er wordt gezegd dat het evenwicht brengt in onze persoonlijkheid en vertegenwoordigt de planeet Saturnus, symbool van waarheid, gehoorzaamheid en rebellie. Ringen aan deze vinger zijn gericht op introspectie en individualiteit, en ondersteunen je visie op goed en kwaad, of goed en fout. Een ring aan de linker middelvinger creëert een directe verbinding met het hart. Amethist (creativiteit en inspiratie), Saffier (nobele doelen), en Robijn (innerlijke schoonheid en zielszuivering) zijn perfecte edelstenen voor de mogelijkheden van de middelvinger.

  De ringvinger

  Deze vinger is sterk geïnspireerd door de liefde, zoals je zou verwachten omdat het de vinger voor het huwelijk is. Het belichaamt Apollo, de Griekse god en zijn heerschappij: creativiteit, cultuur, liefde en schoonheid. Ringen aan deze vinger leiden naar gratie, liefde, schoonheid en mededogen. Probeer Diamant (liefde), Smaragd (nieuwe ideeën), en Tijgeroog (creativiteit) om de kwaliteiten van deze vinger te versterken.


  De pink

  De pink zendt en ontvangt energie die verbonden is met veranderingen, transformaties en nieuwe ideeën. Hij belichaamt Mercurius en vertegenwoordigt een grotere zelfexpressie, communicatie en intuïtie. Kristallen ringen aan deze vinger geven kwaliteiten als overtuigingskracht, welsprekendheid en vindingrijkheid. Gebruik parel (organisatie), turkoois (stress- en spanningsvermindering) en aventurijn (nieuwe mogelijkheden) voor de beste stimulans voor de kwaliteiten van de pink.


  Kun je meerdere kristalstukken dragen?

  Je vraagt je misschien af: "Kan ik meerdere armbanden dragen?" of "Kan ik meer dan één kristallen ring hebben?" Het antwoord is ja. Er is absoluut geen limiet aan het aantal kristallen dat je in je sieraden kunt gebruiken, of aan het aantal sieraden dat je gebruikt. Elk kristal brengt zijn eigen eigenschappen en subtiele energie in je aura.
  Voor het versterken van liefde of intimiteit bijvoorbeeld, kunt u Rozenkwarts armbanden dragen samen met Rhodochrosiet, Maansteen, of Roze Toermalijn aan de linkerpols. Niet alleen zal dit nieuwe liefde aantrekken, het zal ook mensen in een stagnerende relatie helpen door beide partners nieuw leven in te blazen en hen eraan te herinneren waarom ze in de eerste plaats verliefd werden.  Mix en match om de gewenste voordelen te krijgen.